HADIAH BUDGET UNTUK HARI GURU

by - March 18, 2018

Bismillahir rahmanir rahim.

Selamat pagi korang.. sarapan apa je tu? hopefully kita masih diberi kesihatan yang baik dan dapat menikmati makanan dengan baik. Sementara Allah masih memberikan kita nikmat, janganlah kita sia-siakan. Banyakkanlah bersyukur atas nikmat dan rezeki yang tak terhingga ni. Alhamdulillah.

Harini nak share sikit pasal hadiah apa yang paling sesuai untuk kita jadikan hadiah Hari Guru? Harga Murah Buget.. Cantik... Ada sentimental Value. Agak-agak nak bagi apa eh kat cikgu-cikgu kita yang tersayang tu? Ha , meh ini nak story sikit.

Busyra Takiyudin ada menawarkan harga murah untuk pembelian BUTTON DAN KEYCHAIN BADGE. Dengan serendah RM3, korang boleh pilih design yang disediakan, bagi design sendiri pon boleh, nak letak nama dan sebagainya pon boleyyy.. wahhhh... murah kan? Selalu kalau kat tempat lain, kalau  nak design sendiri pon harga dah RM5 taw. Kalau tak percaya, pergi la tanya...

Seriusly tak rugi korang tempat dengan dia sebab cantik sangat. Tengok ni hasilnya, cantik tak? Memang cantik. Tapi korang kena bagi gambar yang helok la.. ada syaratnya :
1. Gambar mesti cerah
2. image tidak terlalu besar
3. saiz gambar tidak terlalu kecil (sebab bila nak besarkan gambar boleh jadi pecah)
4. gambar mesti jelas (bukan crop)

kalau korang ikut je semua syarat tu, sure korang punya button badge or keychain badge akan cun la. Ni gambar first batch yang dah siap. Lani dia tengah design untuk hantar ke kilang untuk second batch. Now OPEN ORDER FOR 3RD BATCH okay! So apa tunggu lagi? jangan bila ah tutup order baru nak tempah, masa tu jangan nangis la sebab kena tunggu batch seterusnya open order baru boleh order lagi okay!

Rasanya, tak salah kita support biz anak melayu. Lately, ramai sangat orang melayu yang biz nak jatuhkan sesama sendir. Big Y ni my mind. Sedih, kecewa tambah luka sebab sepatutnya bantu bukan menganiaya. Tengok biz orang cina. Jadikan satu rujukan sebab diorang tak pernah nak jatuhkan sesama sendiri walaupun buka kedai runcit sebelah menyebelah. Betui dak? Kedua-duanya masih saling membantu, jika tiada barang yang pelanggan nak kat kedai dia, nanti dia suggest la suruh pergi beli kedai sebelah. SEE, HOW THEY HELP EACH OTHER.Jangan jadi bangsa yang meruntuhkan dan merosakkan bangsa sendiri. Fikir-fikirkan lah!

Sekadar itu sahaja perkongsian untuk kali ni, jumpa lagi!

wslm

You May Also Like

0 comments

Selamat Berkomen. Silakan komen yang membina ya!